Hvad er en snorkeskinne?

En snorkeskinne er en smart opfindelse, der på en nem og behagelig måde hjælper dig til at stoppe med at snorke. Skinnen er lavet i blød og medicinsk godkendt EVA-plast, der er designet således, at dit svælg åbnes op og modvirker snorken. 

Uanset, om det er dig, din partner eller øvrige familiemedlemmer, der er generet af din snorken, kan du på en både nem, bekvem og billig måde slippe for støjgenerne. 

Hvordan virker en snorkeskinne?

En snorkeskinne ligner til forveksling en bideskinne. Skinnen placeres omkring de øverste tænder i munden og er designet så smart, at din kæbe hjælpes til at danne en position, der sikrer en bedre passage gennem de bløde dele i svælget.

Det er nemlig præcis dét, der er problemet, når du snorker; at passagen gennem svælget er så begrænset, at de bløde dele danner vibrationer ved ind- og udåndinger, der skaber den snorkende lyd. 

Når svælget åbnes op ved hjælp af snorkeskinnen, dannes der ikke vibrationer – og dermed ingen snorken. 

Er en snorkeskinne en god idé? 

Der er intet farligt i at sove med en snorkeskinne, så uanset om det er dig eller en anden, der har søvnproblemer på grund af din snorken, er det en god idé at forsøge sig med. 

Skinnen er lavet i plast og er ikke ubehagelig at sove med. Du skal dog måske lige vænne dig til at sove med noget i munden, men det bliver hurtigt en vane. 

Snorkeskinnen fra ZNORE koster 249 kr. for en enkelt skinne og falder i stykpris ved køb af flerpak. Skinnen er i sig selv billig, og så er der endda tilfredshedsgaranti. Det betyder, at hvis du ikke synes, at snorkeskinnen har den ønskede effekt, kan du returnere den og få dine penge retur. 

Tag hånd om problemet

Det er en god idé at sove med en snorkeskinne for at løse problemet akut og sikre, at alle får en god nattesøvn. Men det er også anbefalelsesværdigt at se på, om du kan gøre noget ved problemet frem for kun at symptombehandle. 

De primære årsager til snorken er følgende:

  1. Snot eller hævelser
  2. Indtag af alkohol
  3. Medicin med sløvende effekt
  4. Overvægt

Snot og hævelser spærrer passagen gennem svælg eller næse. Det betyder, at de fleste snorker i disse tilfælde, selvom de ikke snorker normalt. En snorkeskinne kan afhjælpe problemet, mens det står på, men snorkeriet stopper formentlig af sig selv, når sygdommen går over. 

Alkohol og sløvende medicin som f.eks. sovemedicin har den samme sløvende effekt på muskulaturen i hele kroppen, herunder muskulaturen omkring svælget. Det betyder, at musklerne bliver endnu mere slappe end ved normal søvn, og det skaber risiko for endnu mindre passage gennem svælget – og dermed snorken. 

Overvægt er den klart største årsag til snorken. Ved overvægt bliver fedtdepoterne i kroppen større, og det gælder også depoterne omkring svælget. Det vil sige, at passagen er mindre; også når du er vågen – og dermed endnu mindre, når du sover, og musklerne bliver slappe.