mobilabonnement

Test om du er mobilafhængig

Spar penge på dit mobilabonnement

En professor, der er kendt i flere årtier inden for human-computer interaktion, skrev: “Ritualet af et ugentligt telefonopkald med venner, hvor der er nok tid til at tale om ting på en meningsfuld måde er blevet erstattet af sms’er. På den ene side føler flere af mine venner mere i kontakt, fordi de deler sms, facebook og andre sociale medier, føler, at de deler vigtige ting real-time, – men det er ligesom at alt bliver overfladisk og vi kommer aldrig ned i den mere dybe og tillidsfulde relation. Vi synes ikke at være i stand til at opretholde begge former for kommunikation.”

David Ellis, ph.d., kursdirektør for afdelingen for kommunikationsstudier, sagde: “For flere år siden gik jeg ind i min fjerdeårsklasse og meddelte, at jeg konfiskerede alles telefon for hele tre timer. Jeg ville i virkeligheden forbyde alle digitale enheder og medier til fordel for pen og papir. Dengang kostede mobilabonnementer meget mere end de gør i dag.

Eleverne på mine kurser er der for at lære om telekommunikation og internetteknologi. På overfladen ser det ud som et perfekt match: hyperkoblede digitale indfødte, der erhverver mere viden om vore digitale liv. Den triste sandhed er, at de lider af en alvorlig adfærdsmæssig afhængighed, der gør det ret umuligt for dem at være opmærksomme på deres instruktører eller klassekammerater. I begyndelsen reagerer de studerende med forudsigelig chok og irritation, når jeg konfiskerer deres mobiltelefoner. Nogle af dem forlader endog undervisningen for at udgå lidelsen af ikke at være på.

mobilabonnement

Vi sidder hver dag mange timer ved vor mobiltelefon

Carolyn Heinrich, professor i offentlig politik, udtalte: “Hvis nogen ville have fortalt mig, at jeg skulle bruge 10-12 timer foran en computer de fleste dage for at gøre mit arbejde, ville jeg aldrig have valgt min nuværende besættelse, men det ser ud til, at de fleste job i disse dage kræver konstant computerbrug.

Vi gør alt digitalt nu – kommunikation, skrivning / dokumentation, søgning efter information mm – eller udfyld en undersøgelse som denne! Jeg ville meget hellere have denne samtale via en telefonundersøgelse end at sidde og skrive på min computer. … Vi bruger også sms og e-mail i de fleste af vores personlige kommunikation nu, i stedet for at tale telefonisk eller mødes personligt. Jeg mailer med en kollega to kontorer længere ned ad gangen i stedet for at arrangere et møde.

Konsekvensen for mig fysisk er, at jeg sidder for meget, og jeg har kronisk ryg- og nakkesmerter samt senititis, fra gentagen bevægelse og læner mig til en computerskærm. Jeg er også bekymret for, at sociale medier som Facebook, Twitter osv. øger social angst og er så ødelæggende, som de potentielt gavnlige i deres lettelse af kommunikation. Og vi ser aldrig ud til at få en pause. Jeg vågner om morgenen og checker hvor mange e-mails, jeg har modtaget. – Det holder aldrig op.”

Mobiltelefonberøvet – Så var det ikke så slemt endda

Inden for en måned får jeg entusiastiske reaktioner om, hvor godt det føles at være ”mobiltelefonberøvet.” Deres deltagelse og evalueringer går op sammen med kvaliteten af ​​klassediskussionen. Nogle studerende rapporterer, at dette er første gang, de har været i stand til at koncentrere sig om kursusmaterialet. Eller det er det eneste kursus, hvor de har lært noget. Det ville være smigrende, hvis det ikke var sådan en trist anklage af staten for videregående uddannelser i dag, hvor klasseværelser er blevet et øde af digital distraktion.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *