hastighedstest

Hvor finder jeg en hastighedstest?

Som enhver god læge ville bære sig ad, giver det dog god mening først at klarlægge symptomet. Med andre ord er det fornuftigt at foretage en hastighedstest på din internetforbindelse for at få be- eller afkræftet, hvorvidt der er tale om en langsommere forbindelse end det, du betaler for og det, din udbyder lover dig.

Du kan lynhurtigt finde en hastighedstest på internettet. Ved at søge på Google efter ”hastighedstest” vil du blive præsenteret for en række af fine hjemmesider, hvor du let og visuelt kan teste din forbindelse. Resultatet kan du meget nemt holde op mod det abonnement, som du betaler for. Selvom der er nogle forbehold, du bør være bevidst om.

Klarlæg symptomet

Det der med at have en ret så kraftig fornemmelse af, at din internetforbindelse ikke helt lever op til det, som din udbyder lover, og som du betaler for, kender de fleste af os kun alt for godt.

Knas med internettet er de færreste forskånet for gennem et helt, moderne liv, og derfor er det fornuftigt at sætte sig en smule ind i, hvad der kan spille din forbindelse et puds, og som måske gør, at du alt for ofte skal opleve en YouTube-video gå i stå, fordi den ikke har kunnet downloade hele videoen.

Og der er en række forhold, der kan spille ind i forhold til den stabilitet og hastighed – eller mangel på samme – som du måtte opleve på den smartphone eller computer, der er tilkoblet via wi-fi i det lille hjem.

Vær bevidst om de relevante forhold

Først og fremmest skal du være opmærksom på, at din internetudbyder kun lover dig den hastighed, som du har bestilt, hjem til stikket, der går ind i dit hus. Hvad der herfra sker med signalet har du som udgangspunkt selv ansvar for. Læs mere om internet hastighed på hjemmesiden IT-Borger.dk.

Der vil altid være et lille tab af styrken på forbindelsen. Det betyder altså, at du aldrig vil måle lige nøjagtig den hastighed, som du har bestilt, i en af de omtalte hastighedstests.

Såfremt du synes, at forskellen er for stor på det, du har bestilt og det, du kan måle dig frem til, kan du naturligvis med fordel kontakte din internetudbyder. De vil kunne se i deres system, om der er en fejl eller en udfordring på deres net. Altså vil de hurtigt kunne se, om fejlen ligger hos dem, og om de skal og kan udbedre den.

Hvis ikke dette er tilfældet, skal du kigge på en række andre forhold i din opsætning derhjemme.

Routerens placering spiller ind. Den bør være placeret så centralt i hjemmet som muligt. Ideelt set både horisontalt og vertikalt.

Materialerne, som din bolig er bygget med, kan også have en negativ indvirkning på dit wi-fi-signal.

Endelig skal du overveje om din hardware – altså din enhed (computer, telefon eller lignende) – er for gammel og uddateret til at kunne følge med din internetforbindelse, der strømmer ud af væggen.