Weekly News

Vurdér den ny leders kompetencer – i tide

Når 25.000 ejerledere i løbet af de kommende ti år skal overdrage deres virksomheder til en ny ejer eller ejerkreds, er rettidig planlægning og grundig kompetencevurdering to helt centrale begreber.

Det siger Krister Ekström, direktør i Ledernes KompetenceCenter, hvor man bl.a. udbyder kurser og uddannelser inden for ledelse samt coaching og målrettede virksomhedsforløb.

– Det er min opfattelse, at ejerkredsen ofte har meget fokus på at sætte den kommende direktør ind i, hvordan virksomheden fungerer, men at de nogle gange glemmer at få lavet en grundig vurdering af lederens generelle kompetencer. Det kan få store økonomiske konsekvenser, som kunne være undgået.

For selvom den kommende leder har en klassisk lederuddannelse, og måske endda har stået i mesterlære i virksomheden, kan der ofte være basale kompetencer som regnskabsforståelse og personaleledelse, der trænger til at blive pudset af.

– Under alle omstændigheder er det fornuftigt, at den kommende leder søger sparring med en person, der ikke har direkte tilknytning til virksomheden, siger Krister Ekström. 

Del

Journalist

Frank Ulstrup

Andre artikler