Weekly News

Virksomheder efterspørger fleksibilitet

I dag ønsker lejerne fleksibilitet i kontrakterne til erhvervslejemål. Senior Director, ejendomsmægler & valuar, MDE, Ninna Therkelsen og Senior Project Manager Mikael Jahn fra CBRE, der er verdens førende erhvervsmægler, fortæller om, hvad lejerne efterspørger.

Hvilke nye tendenser er der i markedet?

Vi oplever, at flere og flere virksomheder ønsker at flytte fra domiciler til flerbrugerhuse, hvor der udover fællesskabet og netværket også er større fleksibilitet i forhold til at regulere antallet af m2 efter behov. Lejerne vil også have kontrakter, hvor de binder sig for kortere perioder end de 10-15 år som før var normen.

Hvilke krav stiller lejerne til flerbrugerhuset?

Når man træder ind, skal huset være fyldt med liv og give en urban oplevelse. Det kan være et levende atrium med café og lounge, der byder velkommen. Det betyder meget for virksomhederne at have de rette omgivelser også i konkurrencen om at kunne tiltrække og fastholde nye medarbejdere.

Er lejerne optaget af miljøkrav?

Ja, især de større virksomheder har det som en del af deres CSR. De forventer i dag, at nyere ejendomme er certificeret i en eller anden grad uden nødvendigvis, at lejen er højere.

Del

Journalist

Pia Bundgaard Hansen

Andre artikler