Weekly News

Solide afkast på ejendomme

Der er god fornuft i at investere i KS-baserede ejendomme, dokumenterer investeringsselskab.

Ejendomme er stærkt tilbage som investeringsobjekt. Det vurderer adm. direktør Martin Kibsgaard Jensen fra Blue Capital A/S, der sikrer sine kunder solide afkast. Virksomheden er over de seneste syv år blevet den største spiller på det danske marked målt på antallet af ejendomsinvesteringer.

– Vi har et indgående markedskendskab, og så er vi grundige og har høj faglig kunnen. På den baggrund tilbyder vi danske investorer, hvad vi bedømmer som markedets bedste direkte ejendomsinvesteringer, fortæller Martin Kibsgaard Jensen.

Som et eksempel på de interessante muligheder henviser han til en af sine mange kunder, advokat Claus Steen Hansen, Delacour, der privat har foretaget flere investeringer i K/S-ejendomme gennem Blue Capital.

I 2010 investerede Claus Steen Hansen i projektet K/S Jysk Detail i Skjern og Tarm og i 2011 i K/S Jysk Detail, Rema1000 i Ikast. Begge projekter estimerede lovende afkast i budgetterne, men virkeligheden har oversteget forventningerne, da projekterne nu forrenter ejerkredsens indskudte egenkapital med helt op til 30 procent årligt. Det er næsten dobbelt så høj en forrentning som lovet af Blue Capital.

Det første projekt, Claus Steen Hansen investerede i, var en 3.000 m2 stor dagligvarebutik udlejet til Løvbjerg. Ejerkredsen indbetalte 4,7 mio. kr. og finansierede resten af købesummen. Projektet afviklede på få år andenprioriteten, og i forbindelse med etablering af en vaskehal i 2016 blev lejekontraktens uopsigelighed forlænget med 15 år. Ifølge Blue Capital er der siden udloddet 100.000 kr. hver måned til ejerkredsen. Den årlige udlodning svarer til mere end 25 procent af investeringen. Investoren Claus Steen Hansen er selvfølgelig begejstret for afkastet.

– Det er klart, at markedet længe har været godt. Vi har kunnet købe ind til fornuftige priser. Samtidig har vi været hjulpet af gunstige rentevilkår. Men jeg er også tilfreds med den måde, Blue Capital håndterer det på.

– De har været meget konservative i budgetterne. De lover ikke mere, end de kan holde. Det kan jeg godt lide, siger Claus Steen Hansen.

Som advokat arbejder han selv med bl.a. ejendomsmarkedet, og han vurderer, at K/S-selskaber som investeringsobjekt er betydelig mere seriøse i dag end tidligere, hvor mange af dem gik konkurs.

– Dengang gik mange danskere ind i selskaberne udelukkende for at spare skat. De tænkte ikke på forrentningen. I dag er der en solid startkapital i disse investeringer. Der er ingen solidarisk hæftelse, og man skeler mere til, om investorerne reelt har råd til at deltage i investeringen. Det dårlige ry er heldigvis på retur, forklarer Claus Steen Hansen.

Investeringsprojekter organiseret som kommanditselskaber (K/S) har deltagelse af flere investorer, typisk op til ti. På den måde kan man købe ejendomme, som man normalt ikke har økonomi til, eller man kan sprede sin risiko på flere ejendomme. Dertil kommer den skatteoptimering, K/S-projekterne kan give.

Det er derfor ikke så sært, at de kan fastholde deres popularitet, og at der er en del udbydere – udover Blue Capital f.eks. Crescendo og Euro Ejendomme, men også mange andre. Investeringen er dog ikke risikofri, så det er en god idé at kontakte en uvildig rådgiver inden for området, eksempelvis Delacour eller Baker Tilly, før man går i gang. 

Del

Journalist

Aksel Brinck Jensen

Andre artikler