Weekly News

Se Årets Businessbil 2018 hos Andersen & Martini

Den nye Opel Insignia Sports Tourer er kåret til årets businessbil 2018 af foreningen Business Danmark og Jyllands-Posten. Men hvad skaber en god businessbil: økonomi, komfort, miljø? Og hvad skal man være opmærksom på, når man skal finde en ny firmabil?

Et sikkert valg

I bedømmelsen fremhæves den nye Opel Insignias egenskaber som arbejdsplads for de brugere, som tilbringer flere timer i bilen om dagen. Her er bl.a. udstyrsniveauet særligt attraktivt, ligesom ergonomi og sikkerhed er vægtet højt. Hos Andersen & Martini, som er Danmarks førende Opel-forhandler og samtidig er en virksomhed med fokus på person- og varebiler til erhvervslivet, kan man nikke genkendende til den vurdering.

– Frem for alt har bilen enormt gode køreegenskaber. Jeg kører langt hver dag, og jeg synes personligt ikke, at man finder mange biler med bedre køreegenskaber. Kunderne spørger tit til udstyr og flådemodellerne har ofte mere udstyr end gennemsnittet, men på Opel Insignia er der lige lidt ekstra, og det er kunderne glade for. Derudover har bilen et smukt design og rigtig god plads, også på bagsædet og i bagagerummet, hvilket også gør det til en rigtig god familiebil for medarbejderen. Det fortæller Salgschef for Andersen & Martinis erhvervscenter i Greve, Palle Knarreborg. Han har arbejdet med rådgivning og salg af firmabiler gennem 15 år og har fulgt udviklingen. I dag er det to parametre, som kunderne er særligt opmærksomme på: miljø og økonomi.

– Virksomhederne har stort fokus på at vise, at de har en grøn profil og samtidig forsøger de ikke at virke alt for ”prangende” over for deres kunder. I deres bilpolitikker ser de derfor meget på energiklasse, og om det er en fornuftig bil, som de tilbyder deres medarbejdere. Den dagsorden passer Opel Insignia’en godt ind i, fortæller han. Når det kommer til økonomien fremhæver han endvidere, at bilen har et attraktivt beskatningsrundlag, som starter på 289.950 kr. (ekskl. lev., metallak og grøn ejerafgift) for en 1,5T 165hk Aut. Sports Tourer-udgave.

Få ordentlig rådgivning

Ifølge Palle Knarreborg indgår der utroligt mange parametre i valget af firmabil og af økonomi. Beskatningen i sig selv kan være svær at gennemskue. Derfor har Andersen & Martini stort fokus på at tilbyde en så grundig rådgivning som mulig. 

– I vores erhvervscenter i Greve står seks rådgivere dagligt parat til at vejlede kunderne. Her har vi et stort udvalg af demobiler med udstyr som i flådeprogrammet, så kunden kan prøve den helt rigtige model, og vi undgår misforståelser eller usikkerhed om udstyr. Vi holder kunden i hånden og kan gennemgå tallene sammen, og så står vi gerne for kommunikationen med leasingselskabet, hvis det er nødvendigt, så kunden skal bruge så lidt tid som muligt på det, siger Palle Knarreborg og tilføjer:

– Vi går efter langvarige kunderelationer og det afspejler sig i et højt serviceniveau. Vi har værksteder over hele Storkøbenhavn og vores kundecenter kan altid guide kunden derhen, hvor de hurtigst kan få tilset deres firmabil.

Opel Insignia er allerede et udbredt mærke som firmabil og Palle Knarreborg har dermed tiltro til, at den nye Opel Insignia, som netop er kåret som Årets Businessbil, vil blive populær i 2018.


Passer Opel Insignia ind i din økonomi?

Virksomhedernes bilpolitikker er oftest fastlagt sammen med leasingselskaberne, når det gælder økonomien. Det sætter rammerne for, hvilken bil du kan vælge, hvis du er berettiget til en firmabil på din arbejdsplads. Opel Insignia lever dog op til kravene i de fleste aftaler. Det er dog vigtigt, at den fungerer for dig som ”arbejdsplads”. I Andersen & Martinis Erhvervscenter kan du få syn for sagen, og vi kan gennemgå økonomien sammen. 

Følgende regnestykke kan danne grundlag, når beskatningen af brugen af firmabilen skal udregnes.

For en ny Opel Insignia Sports Tourer 2,0CDTI 170hk aut., som er den udgave, der blev vurderet i konkurrencen, gælder:

Værdi: 330.000 kr.

Miljøtillæg (ejerafgift x 150 procent): 8.220 kr.

Skat af værdi op til 300.000 kr. (25 procent): 75.000 kr.

Skat af værdi over 300.000 kr. (20 procent): 6.000 kr.

I alt beskattes du af: 89.220 kr. (ekskl. lev.-omkostninger og metallak)

Beløbet angives som del af lønindkomsten i skatteregnskabet, og den endelige udgift afhænger dermed af den enkelte brugers skatteprocent. Det bør tilføjes, at udgifter til forsikring, brændstof, service, reparationer mm. oftest afholdes af arbejdsgiveren. Læs mere her om hvordan du beskattes af firmabilen.Ring og book en tid hos Palle Knarreborg og hør mere om mulighederne.Palle Knarreborg
Salgschef, Erhvervsafdelingen


Få en uforpligtende snak omkring ny firmabil til dig:

Kontaktinformationer

Del

Journalist

EMP

Andre artikler