Weekly News

Flemming Rydell har 30 års erfaring med rekruttering. Niels Høgfeldt er direktør i SuperSystems som udvikler HR systemer til rekrutteringsbranchen. HR

Optimeret rekruttering

Flere rekrutteringsselskaber er begyndt at anvende et specialiseret system til at finde den helt rette kandidat.

Vi har nu fået et system, der er skræddersyet efter vores behov.

Der findes op mod 500 rekrutteringsfirmaer herhjemme, som i fokus rangerer fra det snævert branchefokuserede til det bredt omfavnende. Uanset perspektiv er opgaven i bund og grund altid at finde den rette kandidat til jobbet, og flere virksomheder er begyndt at anvende et specialiseret rekrutteringssystem til at understøtte den opgave.

Hos rekrutteringsfirmaet RightOne lever de af at skaffe medarbejdere til elbranchen. Direktør Flemming Rydell fortæller, at firmaet rekrutterer funktionærer, produktchefer og direktører – alt andet end timelønnede ansatte - og det uanset om de sidder hos producenten, importøren, grossisten eller installatøren.

Det er en sektor, der samlet beskæftiger omkring 40.000 personer, men når man skal finde den rette medarbejder til en specifik opgave, snævrer feltet sig hurtigt ind. Her bliver branchekendskab afgørende ifølge Flemming Rydell.

– Jeg har været i branchen i over 30 år, og der er lidt et stammesprog. Andre firmaer kan også finde folk på LinkedIn, men de kan ikke lave den samme lakmustest, som vi kan. Vores branchekendskab gør, at vi er langt mere sikre på, at vi kommer med den kandidat, som kunderne beder om.

Firmaet startede op i sommeren 2015, og de bruger programmet HRMEasy som en fast del af deres proces. Systemet er fuldt ud integreret med LinkedIn, så oplysninger om de enkelte kandidater kan importeres ind i systemet.

Flemming Rydell forklarer, at de kombinerer deres branchekendskab med de praktiske løsninger, som produktet tilbyder.

– Du starter i princippet på et blankt papir. Vi laver en profil sammen med kunden, og så skal vi til at finde kandidaten. Vi søger ad forskellige veje, ringer rundt og leder efter profiler på LinkedIn, og med det her system kan vi med et enkelt tryk gemme folk i databasen. Så skal jeg ikke printe det ud og have det liggende på bordet.

Amalie Search & Selection rekrutterer developere, entreprenører og rådgivere. For direktør Torben Rønsov er HRMEasy en uundværlig organisatorisk støtte, der er designet præcist efter deres behov.

– Vi har her fået et supergodt system, der er overskueligt, og som kan udbygges efter vores behov. Vi kørte med et system i 10 år, som var lidt outdatet, men nu har vi fået et system, der er skræddersyet efter vores behov. Vi har lavet kravspecifikationer og haft ping-pong med SUPERsystems. Vi har ikke brug for et system med 50 features, hvis vi kun skal bruge 12.

SUPERSystems har udviklet produktet, og idéen opstod netop i samarbejdet med Amalie Search.

Direktør i SUPERSystems Niels Høgfeldt fortæller, at målet var at lave et omkostningslet system, der er orienteret mod de mindre virksomheder i branchen, og som endda understøtter Mac.

– Vi er ude at markedsføre det rundt omkring i verden, og dem, der kører Mac, de er superglade for det. Det er klart et selling point, at vi er på en platform, der er understøttet begge steder.

Niels Høgfeldt forklarer, at HRMEasy forener de tre områder, som virksomheden har specialiseret sig inden for siden opstarten i 1998. Det kombinerer CRM-systemer, projektstyringssystemer og HR-systemer i et homogent system, så man kan samle alt under en fane.

– Det her er især et vanvittigt godt værktøj i forhold til LinkedIn, som alle jo anvender i denne branche. Man kan plukke data fra LinkedIn, og på tre sekunder har du registreret alt fra en person. Det er arbejde, der før kunne tage halve og hele timer.

Niels Høgfeldt ser et stort potentiale i produktet, der servicerer en branche i vækst. I Tyskland og Storbritannien findes tusindevis af lignende firmaer.

SUPERSystems satser på at eksportere produktet til selskaber i de lande i de kommende år.

Fakta

HRMEasy Executive Search er udviklet til konsulenter og virksomheder, der beskæftiger sig med headhunting, rekruttering, outplacement mv. Herbert Nathan & Co. udgiver årligt en rapport der vurderer 32 af markedets HR-systemer. Rapporten giver et godt overblik over muligheder og funktioner.

Del

Journalist

Kasper Boye

Andre artikler