Weekly News

Når rejser skaber udvikling

En erhversgrupperejse er en investering i fremtiden. Udbyttet er motivation og udvikling, men der skal mere end flybilletter og hoteller til.

Det gælder om at finde de unikke oplevelser.

Nyhavn Rejser Groups, Events & Incentives er specialister i grupperejser for virksomheder og foreninger. Grupperne kan spænde fra ti deltagere til flere hundrede.

– Det er selve målet med rejsen, der er nøgleordet. Vi har en tæt dialog med vores kunder og skræddersyr rejserne med de rammer og det indhold, der giver størst udbytte af investeringen, fortæller Tina Wilsborg Sørensen, project manager i Nyhavn Rejser.

Selvom det er nemt for virksomhederne at booke fly og hoteller selv, er det altså ikke givet, at selvgjort er velgjort. Det kan være en stor udfordring at sætte et program sammen, hvis man ikke har detaljeret kendskab til de lokale muligheder.

– Det gælder om at finde de unikke oplevelser. De bedste faciliteter. De mest effektive løsninger. Alt det, der tilfører ekstra værdi til rejsen, forklarer Tina Wilsborg Sørensen.

En grupperejse er i virkeligheden uhyre kompleks. Det begynder ved den første kommunikation med deltagerne og registrering af deres individuelle ønsker. Man skal måske ikke sende personer med højdeskræk op i toppen af Burj Khalifa i den tro, at det vil styrke motivationen.

Og når deltagerne samles fra mange steder i verden, stilles der kæmpe krav til logistikken, og derudover er der hele den praktiske afvikling. Der skal være styr på alt fra AV-udstyr i mødelokaler til lokale trafikforhold. Og man skal kunne handle, hvis der opstår uforudsete ting på stedet.

Et af bureauets fokusområder er bestyrelsesrejser ud fra devisen, at gode bestyrelser bør kende hinanden lige så godt, som de kender virksomheden.

– Deltagerne er væk fra hverdagen, og perfekte mødefaciliteter sikrer et seriøst arbejde. Vi tilsætter så små aktiviteter, der fremmer forståelse og samarbejde. Walk and talk på Piazza Navona er nu noget andet end på gangen derhjemme, siger Tina Wilsborg Sørensen.

Et andet kerneområde for Nyhavn Rejser Groups er incentive-rejser, hvor målet er at styrke motivation og skabe fællesskabsfølelse.

– Det har længe været brugt som motivationsredskab inden for salg, men det bliver mere og mere udbredt inden for mange forskellige afdelinger og brancher, forklarer Tina Wilsborg Sørensen.

Inden for branchen er der de senere år sat stort fokus på forretningsrejser med ambitiøst indhold.

Carlson Wagonlit Travels er et firma, der således hjælper virksomheder i alle størrelser med at få mest muligt ud af rejsebudgetterne i form af omkostningseffektiv rejseplanlægning, rådgivning om bæredygtige rejser og sikkerhed foruden naturligvis service til de rejsende.

Også Travel 4 Companies tilbyder incentiverejser, hvor både ansatte og partnere inviteres med på grupperejse for at skabe et bedre kendskab til virksomheden. Formen kan også bruges til at indfase nye medarbejdere i organisationen – f.eks. i forbindelse med en virksomhedsovertagelse.

Del

Journalist

Jørn Sørensen

Andre artikler