Weekly News

Advokat Troels Wenzel Østergaard. BUSINESS

Leasing kræver omtanke

Når en virksomhed leaser eksempelvis møbler, ejer den ikke selv aktivet. Derfor er der en række vigtige overvejelser forbundet med at lease, forklarer Troels Wenzel Østergaard, advokat hos Selskabsadvokaterne.

– Når man leaser, er man typisk bundet af aftalen i en længere periode – så man skal holde sig klart, hvad der sker, hvis virksomheden lukker eller fusionerer undervejs i bindingsperioden, og der ikke længere er behov for møblerne. Derudover kræver eventuelle specialtilpasninger på møblet som udgangspunkt leasinggiverens accept, ligesom virksomheden ikke kan afskrive møblerne, siger han.

Virksomheden skal også tage stilling til, om den vil lease møblerne ved finansiel leasing, hvor virksomheden har ansvaret for aktivet og typisk efterfølgende har en købsret eller købspligt, eller ved operationel leasing, hvor virksomheden ikke selv er ansvarlig for restværdien.

– Her er det særligt vigtigt at fastslå, hvad der er korrekt brug og slidtage, så man har en klar aftale om, hvorvidt der eksempelvis kommer en stor ekstraregning, hvis der sidder et stykke tyggegummi på en kontorstol, siger han.

Del

Journalist

Paul Sauer

Andre artikler