Weekly News

Ole Gubbertsen står i spidsen for Viol Support, som er specialiseret i at håndtere virksomheders bogføring, revision og løn. BUSINESS

Lad andre bogføre dine bilag

Bogføring og løn er to områder, små og mellemstore virksomheder kan have gavn af at outsource til en tredjepart, mener ejer af Viol Support.

Alle de ting behøver man ikke bruge tid på at holde ved lige.

Der er mange fordele ved at outsource bogføring og løn. Det mener Ole Gubbertsen, som driver virksomheden Viol Support, som er specialiseret i at håndtere virksomheders bogføring, revision og løn. Den overordnede fordel er, siger han, at virksomheder kan have større fokus på kerneforretningen.

Bogføring og lønadministration kan være tidskrævende opgaver og dermed kan medarbejdernes ressourcer benyttes mere fordelagtigt.

– Vores erfaring er, at man kan optimere sin forretning ved at sige, hvad er det for nogle områder, man ikke behøver fokusere på og dermed have større fokus på kerneforretningen. Det er derfor, man skal spørge sig selv, hvilke administrative ting, man kan få andre til, siger Ole Gubbertsen og fortsætter:

– Det er klart, at hvis det er en stor virksomheden kan det være smart at holde det inde i virksomheden, men små og mellemstore virksomheder kan have stor gavn af det.

Viol Support er en af flere virksomheder, som leverer ydelser inden for bogføring, revision og lønadministration. En anden etableret virksomhed på markedet er Bogholderiet, ligesom Backoffice også tilbyder regnskab, revision og økonomistyring. En generel fordel er, at man kun betaler virksomhederne for de timer, de bruger, fortæller Ole Gubbertsen. Hvis man selv har en bogholder ansat, skal vedkommende have løn, uanset om der er opgaver nok.

En undersøgelse viser, at mindre virksomheder, der har droppet en revisor, har lavere kreditværdighed. Derudover er lønadministration et stadigt mere kompliceret område, og dermed kan specialiserede virksomheder i sidste ende levere en bedre service:

– Omkring løn og personale er der mange regler og bekendtgørelser, som kan være svært at følge med i. Det er her, at vi kan holde os ajour og sørge for, at forskellige krav til ansættelse, afskedigelser og løn overholdes, siger Ole Gubbertsen fra Viol Support og fortsætter:

– Alle de ting behøver man ikke bruge tid på at holde ved lige. Vi gør virksomheden opmærksom på, at hvis de gør sådan og sådan, skal de være sikker på, at de her bestemte vilkår er overholdt.

Som virksomhed er det vigtigt at finde en samarbejdspartner, som altid står til rådighed, hvis man har brug for rådgivning eller assistance, påpeger Ole Gubbertsen.

– Når man hører om utilfredshed omkring outsourcing af bogføring og løn, handler det ofte manglende tilgængelighed. Hvis man står med et problem, så vil man gerne have svar nu og her. Så det er vigtigt at nævne, at man skal finde en virksomhed, som er tilgængelig.

Fakta

Bogføring kan bl.a. indebære fakturering, rykkerprocedure, håndtering af moms, skatter og afgifter samt afstemning af regnskab. Personale- og lønadministration kan bl.a. indebære udarbejdelse af ansættelseskontrakter, korrekt lønudbetaling, administration af sygdom og håndtering af pension og feriepenge.

Del

Journalist

Daniel Hedelund

Andre artikler