Weekly News

Stephanie Lose, næstformand i Danske Regioner DIGITALISERING

Kan vi blive mestre i disruption og skala?

Vi har tradition for en livlig iværksætterkultur i Danmark, men mangler de helt store vækstsucceser. De fem regioner og regionale vækstfora, Erhvervsstyrelsen og EU’s fond for regional udvikling igangsatte derfor i 2016 det landsdækkende vækstprojekt Scale-Up Denmark.

Den viden de erfarne kræfter ligger inde med, og den disruption, som vækstvirksomhederne står for, er en stærk kombination.

Det skete for at understøtte de regionale styrkepositioner inden for et bredt spektrum af industrier, men også for at tage det store skridt fra start-up- til scale-up-nation, og for at sætte gang i en erhvervsmæssig forandringsproces.

– Scale-Up Denmark er ikke længere bare en tanke. På lidt over et år har de 12 Scale-Up-centre rundt om i landet screenet 3.990 virksomheder, og vi har afholdt den første finale nogensinde. Det er et ambitiøst projekt, og der har vist sig et stort potentiale. Lige nu er der 63 virksomheder i programmet, og 47 virksomheder har allerede afsluttet deres forløb. Scale-Up Denmark er således nået langt siden starten, siger Stephanie Lose, næstformand i Danske Regioner.

Hvor gemmer det unikke sig? Det handler om at skabe innovation, vækst og arbejdspladser. På verdensplan findes et hav af iværksætterprogrammer, men i Scale-Up Denmark er der fokus på vækstvirksomheder med stort potentiale. SMV-segmentet er massivt blandt de optagne virksomheder, og der er stort fokus på samspillet mellem store koncerner og mindre vækstvirksomheder. I det nationale vækstprogram er det en bevidst del af fundamentet. Stephanie Lose forklarer:

– De 12 elitetræningscentre drives af private operatører og en lang række forskellige partnere for at sikre, at værditilbuddet er tilpasset branchen. Vi tror på, at værdien skabes i samspillet via øko-systemet. Den viden de erfarne kræfter ligger inde med, og den disruption, som vækstvirksomhederne står for, er en stærk kombination.

Forandring og vækst er de store mål. En ting er jagten på nye vækstpotente virksomheder til dansk erhvervsliv. Men en lang række af de etablerede koncerner er udfordrede på deres egen vækst og udvikling, så der er mere end skala og nye arbejdspladser på tapetet.

– Kan vi samtidig med vækst levere forandring til de eksisterende industrier, så er vi nået endnu længere end de oprindelige mål for hele projektet Scale-Up Denmark. Der er allerede gode eksempler på det i de 12 centre, og dansk erhvervsliv har vist sig mere end villigt til at gå med ombord på rejsen. Men der er altid plads til endnu flere aktive partnere, slutter Stephanie Lose.

Tiden vil vise, om ambitionerne kan indfries. Syv af de 12 elitetræningscentre giver en række eksempler på deres virksomheder, fortællinger og samspillet med forskellige partnere i de kommende artikler om netop Scale-Up Denmark-projektet. 

Del

Journalist

Mette Husted, PR & Communi­cations, Scale-Up Denmark

Andre artikler