Weekly News

HR

Hold øje med de nye talenter

Det er afgørende for virksomheders udvikling og vækst, at de kan tiltrække de talenter i dag, som skal sidde ved lederbordet i morgen, men de nye generationer stiller andre krav. Det er adm. direktør for HR-virksomheden Master Danmark, Julie Kristine Strange, overbevist om.

– Dem, der er ledere i dag er måske ansat i 90’erne, og de var meget tiltrukket af selvstændighed i deres jobs. Sådan er det ikke med de nye, de er drevet af at kunne sparre løbende, og de er afhængige af synligt lederskab, fortæller hun og uddyber:

– Hvis du skal tiltrække de unge ledelsestalenter, er det afgørende, at du bliver skarp på, hvem du leder efter. Vi har samlet empiri de sidste to år, som viser sig et tydeligt mønster. De bedste talenter inden for ledelse er f.eks. mere risikovillige, forandringsparate, tillidsfulde og selvsikre end gennemsnittet på arbejdsmarkedet.

Kampagner og traditionelle jobopslag passer dårligt til den profil. Som Julie Kristine Strange siger:

– De unge talenter ønsker at indgå i faglige relevante netværk og sociale sammenhænge, derfor vil de kontaktes i øjenhøjde. Virksomheder, der forstår at handle ud fra dette, vil ikke få problemer med at tiltrække dem.

Del

Journalist

Frank Motzkus

Andre artikler