Weekly News

HR

GDPR er nødvendig hoved­rengøring

Adm. direktør for Bluegarden A/S, Monika Juul Henriksen.

Hvilke muligheder ser du for HR med indførelsen af den nye persondataforordning?

HR har aldrig haft et stærkere mandat til at søge indflydelse på direktionsgangen. Jeg har de sidste mange år set alt for mange HR-afdelinger stå bagerst i køen, når der skulle investeres i ny teknologi, og resultatet er, at mange har dårlige forrentningssystemer – i nogle tilfælde ingen – og må nøjes med Excel og manuelle systemer. Det har gjort det svært for HR at effektivisere arbejdsprocesser med personaleadministration.

Hvad har præcis været udfordringen for HR de senere år?

Det har været meget rodet. Man har ikke fokuseret på det og derfor bare lagt til og lagt til. Hvis du kan forestille dig et arkivskab, der er ved at sprænge i luften. Alle virksomheder er gode til vækstskabende initiativer, men vi er ikke særligt gode til at rydde op, så vi kan få plads til noget nyt. Og det er faktisk det, det her går ud på. Der er en grænse for, hvad vi har ret til have af data, og derfor skal vi også have en disciplin omkring det.

Hvilken rolle har den teknologiske udvikling spillet?

Den teknologiske udvikling har braget af sted de senere år, men etiketten er ikke fulgt med. Vi skal ændre vores adfærd, og det er godt, det er blevet trukket ned over hovedet på os. Det her er en kærkommen mulighed for at skabe plads til at lave udvikling ude i organisationerne. Personale­administration er sindssygt ressourcekrævende – alle bruger tid på det, og ingen siger ”fedt, jeg skal i gang med at tidsregistrere”. Lad os nu sætte os ned og skabe plads til i vores HR-organisation at skabe udvikling. Det kan vi kun, hvis vi fjerner noget, og det gør vi med den her oprydning.

Del

Journalist

Torben Thornæs Andersen

Andre artikler