Weekly News

Mads Lindhardt Henriksen, stifter og direktør hos People Moving. BUSINESS

Forvent effektivitet fra første arbejdsdagdag

På et arbejdsmarked, hvor en tredjedel af de rekrutterede medarbejdere forlader jobbet inden for to år, er det med at finde den rette kollega, der leverer resultater.

20 procent af medarbejdere forlader deres job i løbet af de første to måneder.

I dag taler man ikke så meget om globalisering på arbejdspladsen. Det nye buzzword er onboarding, der handler om, at den nye kollega skal levere resultater fra dag et. Det stiller krav til både ansøger og arbejdsplads.

– I dag forventer firmaerne, at den nye kollega leverer fra første dag. Derfor skal vi sikre, at kollegaen har de rigtige ressourcer og færdigheder til at komme hurtigt om bord hos den nye arbejdsgiver, siger Mads Lindhardt Henriksen, stifter og direktør hos People Moving. Og Mads fortætter:

– Jeg hørte en leder sige, at folk bliver hyret på fagligheden og fyret på personligheden. Det er et godt billede på, hvad der sker, hvis man ikke ser holistisk på kandidaterne. Man skal se hele vejen rundt om kandidaten – både på det faglige, men bestemt også på den menneskelige side, hvilket nogle firmaer glemmer i iveren på at få ansat en fagligt kompetent kandidat.

En anden ting som People Moving understreger er, at det er vigtigt at have et godt kendskab til firmaerne, der ansætter for at sikre, at de kan tilbyde en kultur, hvor den nye kollega netop kan levere og finde sparring. Firmaerne skal være klar til at tage imod den nye kandidat. Undersøgelser viser, at struktur er vejen til en succesfuld onboarding og dermed muligheden for at holde på kollegaen.

– De første måneder er altafgørende, derfor er det uhyre vigtigt, at firmaerne også er bevidste om, hvordan de byder velkommen og har planer om at integrere og støtte kollegaen. De er jo svært at komme fremad, hvis firmaet reelt står stille uden de rette strategier er tilstede, forklarer Mads Lindhardt Henriksen og fortsætter:

– 20 procent af medarbejdere forlader deres job i løbet af de første to måneder, og det tal vil vi gerne bidrage til bliver mindre. Det gør vi ved at sikre en gennemarbejdet rekrutteringsproces med det rigtige kandidatfelt.

Alt for ofte ser man netop, at firmaerne headhunter inden for egne netværk. Det kan være svært til en at samtale at stille de kritiske spørgsmål, når man sidder over en kop kaffe med et menneske, som man måske kender personligt.

– Som rekrutteringsvirksomhed gælder det om at kende sin plads i pipelinen. Vi skal screene og finde de rette kandidater i et bredt felt, og så kan firmaerne bruge deres kostbare tid og energi på at holde samtalerne og tage beslutningen. Firmaerne skal ikke selv finde kandidaterne, det er vi sat i verden til, forklarer Mads Lindhardt Henriksen.

Det er ikke kun hos People Moving, der bliver brugt ressourcer på at finde kandidatfeltet med de helt rette faglige og personlige egenskaber. Hos rekrutteringsbureauet Elvium bruger de et elektronisk system til at sortere 50-60 procent af kandidaterne fra, hvis de ikke matcher de kvalifikationer. Systemet rater herefter kandidaterne, og så kan HR-medarbejderne koncentrere sig om alle de relevante ansøgere og bruge tiden på dem.

Hos Best Talent har de fokus på den potentielle medarbejders faglige kompetencer, men bestemt også på personligheden, så den enkelte bliver matchet til den helt rigtige virksomhedskultur. Præcis som People Moving bruger Best Talent også tid på sætte sig ind i firmaets kultur for at sikre, at ledelsen også har en forståelse af sin egen profil og kultur, og hvad de forskellige medarbejdertyper kan tilføre.

Succesfuld rekruttering handler netop om at kunne se sagen fra alle sider for at sikre den perfekte og langtidsholdbare kollega, der også leverer på den korte bane.

Fakta

Rekordmange danskere søger og skifter job. I løbet af de første ni måneder af 2016 begyndte mere end 632.000 danskere i nyt arbejde. Det viser tal fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering. Det er næsten 26.000 flere end i den samme periode i 2015, der ellers var rekordår. Kilde: avisen.dk

Del

Journalist

Pia Bundgaard Hansen

Andre artikler