Weekly News

Mogens Bjerre, NYCO Virksomhedsformidling. GENERATIONS- & EJERSKIFTE

Formidlerens rolle i salg af virksomhed

En uvildig virksomhedsformidler kan være Alfa og Omega for et succesfuldt salg af en virksomhed.

– Virksomheden er ekstremt sårbar over for at være til salg. Derfor er diskretion centralt. Alt omkring salget er anonymiseret indtil man ved, at en potentiel køber er reelt interesseret. Også derfor er det vigtigt, at man som formidler har adgang til et stort netværk af mulige købere, fortæller virksomhedsformidler, Mogens Bjerre fra NYCO Virksomhedsformidling. Han arbejder som sælgers mand særligt inden for produktion og industri og varetager hele salgsprocessen fra start til slut.

– Først skal virksomheden værdisættes. Det gør vi på baggrund af anerkendte metoder kombineret med brancheindsigt og erfaring. Dernæst udarbejdes salgsmateriale. Jeg tager kontakt til potentielle købere og leder forhandlingerne. Siden vil sælger og hans rådgivere foretage en due diligence, for at sikre, at alt er lagt på bordet og man er enige, og endelig går transaktionen igennem, fortæller Mogens Bjerre, der også rådgiver i, hvordan man gør sin virksomhed klar til salg.

– Mit råd til virksomhedsejere, der har planer om at sælge er, at man skal få taget hul på snakken i god tid. Det er aldrig for tidligt at forberede sig på et virksomhedssalg. Få en uvildig person ind, der har et objektivt syn på tingene og kan give et kvalificeret modspil, således at man sikrer sig, at virksomheden er klar og at man er klædt på og afklaret i forhold til et salg, siger Mogens Bjerre. Han tilføjer, at det desuden er vigtigt, at sælger kommer på banen, mens han stadig har gejsten og mens virksomheden er driftig, da den derved er mere attraktiv.

– Til køberen af en virksomhed er mit råd, at han skal sikre sig, at den kompetence, som virksomheden lever af, også er i virksomheden når ejer/sælger går ud af døren. Ind imellem er den kompetence udelukkende repræsenteret hos mester selv, så det gælder om at sørge for, at der er en kvalificeret ledelse, der kan køre virksomheden videre, slutter Mogens Bjerre.

Del

Journalist

Anne-Mette Klausen

Andre artikler