Weekly News

At købe forsikring handler om at købe tryghed, forklarer Bjørn Cronquist fra Europæiske Rejseforsikring A/S. BUSINESS

Er du forsikret på forretningsrejsen?

Især små og mellemstore virksomheder har ikke altid styr på reglerne, når det kommer til at forsikre forretningsrejsende; og det kan blive en dyr oplevelse.

Det er især små og mellemstore virksomheder, der ikke altid er opmærksomme på, at en privat rejseforsikring ikke dækker, når medarbejdere er på forretningsrejse.

De fleste har prøvet det. Ferien er lige begyndt, og så kommer kufferten ikke; eller endnu værre man kommer i kontakt med det lokale sundhedsvæsen på turen i udlandet. De samme ting sker, når medarbejdere rejser ud i verden, og her er det jo også vigtigt at have den rette forsikring, fordi en privat forsikring ikke dækker.

Virksomhederne skal sørge for, at deres medarbejdere er forsikret, inden de rejser ud på forretningsrejser. Forsikring handler jo netop om at købe sig tryghed både for medarbejderne, men også for virksomhederne.

– Det er især små og mellemstore virksomheder, der ikke altid er opmærksomme på, at en privat rejseforsikring ikke dækker, når medarbejdere er på forretningsrejse, forklarer Bjørn Cronquist, der er Nordic Head of Sales hos Europæiske Rejseforsikring A/S.

Skal medarbejderen f.eks. en tur til Thailand på en forretningsrejse i en uge og vælger at forlænge opholdet med to ugers strandferie, så skal man lige have styr på forsikringerne. Mange tænker, at de jo er forsikret gennem den private forsikring, som man måske har købt sammen med sin indboforsikring. Men hvis uheld­et er ude i arbejdstiden, så kræver det altså en erhvervsrejseforsikring, der dækker der.

– Præcis som med private kunder kan virksomhederne tegne den type forsikring, de har brug for. Rejser medarbejderne kun få dage om året, kan man købe forsikring til enkelte rejser; rejser medarbejderne meget, kan man vælge forsikring for hele året, siger Bjørn Cronquist.

En anden ting, der er værd at følge op på hos virksomhederne, er den beløbsgrænse, der følger med nogle kreditkort.

– Det kommer bag på nogle, at der pludselig ikke er dækning på kreditkortets forsikring, hvis man f.eks. skal betale for en lidt større lægeregning. Så det er en god ide at tjekke beløbsgrænsen inden medarbejderne sendes ud i verden. Virksomhederne kan overveje at tegne en forsikring, der giver et ubegrænset rådighedsbeløb, fortæller Bjørn Cronquist og fortsætter:

– Vi havde f.eks. en sag med en forretningsrejsende, som var i Japan. Kunden fik en madforgiftning, der medførte lammelser og flere ugers indlæggelse på hospitalet. Regningen rundede de 500.000 kr., og så er det jo vigtigt, at man er forsikret rigtigt, og kreditkortet fungerer, så man ikke får endnu en kedelig oplevelse oveni.

Det er især på de oversøiske rejser, at lægeregningerne hurtigt vokser sig store, fordi sundhedssystemerne i højere grad er domineret af egenbetaling modsat mange af de europæiske lande.

Er uheldet ude, og man bliver syg på forretningsrejsen, er det jo ikke kun et problem for den enkelte, men for hele virksomheden, der jo mangler sin strategiske medarbejder i udlandet. Derfor kan man tegne en forsikring, så man kan sende en anden medarbejder afsted, hvis den, der er rejst, er blevet syg.

– Ofte hviler der jo meget ansvar på den forretningsrejsende, der er taget ud. Det kan være en konference, et vigtigt møde eller en handel, der skal lukkes. Så vi tilbyder en forsikring til virksomhederne, hvor de har mulighed for at sende en anden kollega, hvis den oprindelige udsendte medarbejder f.eks. er blevet syg på forretningsrejsen, forklarer Bjørn Cronquist.

Hos Europæiske Rejseforsikring A/S har de egen alarmcentral, så man hurtigt bliver hjulpet; samarbejde med 40.000 hospitaler i hele verden samt 10.000 læger.

Fakta

I 2016 satte Københavns lufthavn ny rekord med lige knap 27 mio. rejsende. Tallene fra november 2016 viser, at det samlede passagertal var stedet med 9,3 procent. Indenrigstrafikken er steget 6,3 procent, europatrafikken med 9,2 procent og den interkontinentale trafik med 11,1 procent. Kilde: www.cph.dk

Del

Journalist

Pia Bundgaard Hansen

Andre artikler