Weekly News

Munke Mose i Odense BUSINESS

Besøg Fyns grønne hovedstad

Unikke faciliteter, skræddersyede arrangementer og tæt adgang til byens oplevelser er nogle af de ting, der gør Odense til en populær erhvervsdestination, forklarer projektmanager.

Odense er unik, fordi byen rummer det hele.

Odense er meget mere end H.C. Andersen, grønne parker og idylliske bindingsværkshuse. Med flere store konferencecentre, en lang række alternative venues og mange muligheder for skræddersyede løsninger er Odense også et oplagt mål for erhvervsrejsende, forklarer André Jensen, projektmanager i International Conference Services (ICS), som er en del af MCI og KongresKompagniet.

– Odense er unik, fordi byen rummer det hele. Der er både faciliteter til store kongresser, hyggelige omgivelser til mindre arrangementer og masser af kulturelle tilbud, som man kan benytte sig af. Med sin korte afstand til naturen og områdets mange godser og gårde adskiller Odense sig fra andre store byer som eksempelvis København, siger André Jensen.

Han forklarer, at Odense særligt i de senere år er blevet populær som erhvervsdestination. ICS har bl.a. arrangeret konferencer på byens gamle Møntergård, i Jernbanemuseets lokaler og på flere af byens musikhuse og teatre. Altid i samspil med lokale erhvervsdrivende som eksempelvis restauranter, cateringfirmaer og hoteller.

– Der er en stor vilje i byen til at bakke op om erhvervsturisme. Der er et stort samspil mellem de lokale leverandører, og det betyder, at vi her kan lave nogle pakkeløsninger, som man ikke kan lave andre steder. Det gør det lettere for arrangøren af en konference eller et andet arrangement at få den helt rigtige løsning, siger André Jensen.

Odense er i disse år ved at gennemgå en forvandling. Især området omkring én af byens hovedtrafikårer, Thomas B. Thriges Gade, er ved at blive reformeret, så vejen og det omkringliggende område fremover bliver en del af Odenses pulserende centrum. Blandt andet skal der opføres en ny bydel – og et helt nyt musik-, teater- og konferencehus, som med 1.740 siddepladser bliver ét af de største af sin slags i Danmark.

– Der er ingen tvivl om, at der bliver gjort meget for at gøre Odense endnu mere attraktiv i forhold til erhvervsturisme. Det er noget, man satser meget på, siger Andé Jensen.

Han forklarer, at netop byens størrelse gør den interessant som erhvervsdestination.

– Mange af hotellerne og restauranterne ligger centralt, og fordi byen ikke er større, end den er, ligger de fleste seværdigheder og oplevelser faktisk i gåafstand. Det er en stor fordel i forhold til større byer i andre lande, hvor du skal med metro, bus eller noget andet, siger André Jensen.

Og netop seværdighederne i Odense er et stort trækplaster for mange erhvervsrejsende – især fra udlandet, forklarer han.

– Selvom vi danskere måske er ved at være lidt trætte af at høre om H.C. Andersen, er mange udenlandske gæster stadig ekstremt interesserede i at høre om ham. Og så er der også mange andre oplevelser i Odense: Kunstmuseet Brandts, den gamle Domkirke, Odense Zoo, Den Fynske Landsby og området omkring Odense Å, siger André Jensen.

– Der er nok at tage fat på.

Fakta

Odense er Fyns største – og Danmarks tredjestørste – by med omkring 175.000 indbyggere. Det er samtidig én af Danmarks ældste byer og har i mange år været hovedsæde for en række større nationale og internationale virksomheder. Odense blev i 2013 kåret til Danmarks femtebedste erhvervsby – foran byer som København, Aalborg og Aarhus.

Del

Journalist

Paul Sauer

Andre artikler